Home » Știință » Un om de ştiinţă este de părere că era reproducerii sexuale este pe sfârşite

Un om de ştiinţă este de părere că era reproducerii sexuale este pe sfârşite

Un om de ştiinţă este de părere că era reproducerii sexuale este pe sfârşite
Publicat: 07.07.2019
Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în vieţile noastre, un domeniu care va fi afectat va fi cel al reproducerii umane este de părere Henry T. Greely.

Henry T. Greely este directorul Centrului pentru Drept şi Bioştiinţe, precum şi al Programului de Neuroştiinţe şi Societate, şi prin prisma expertizei sale a concluzionat că sexul pentru reproducere va fi înlocuit de conceperea în laborator în următoarele decenii, notează Futurism.

„Prevăd că în viitor oamenii vor face în continuare sex, doar că nu atât de des pentru a se reproduce”, explică dr. Greely. Aceasta a dezvoltat subiectul într-o carte publicată în anul 2018: ”The End of Sex and the Future of Human Reproduction”.

„În 20-40 de ani, mare parte dintre oamenii care vor avea o poliţă de asigurare medicală bună vor alege să conceapă copii în laborator”, a adăugat ea.

Dr. Greely îşi bazează predicţiile pornind de la realităţile medicale actuale. Astfel, de-a lungul celor patru decenii în care fertilizarea in vitro a fost folosită s-au născut apropximativ 8 milioane de bebeluşi.

O altă practică care a devenit comună în cazul fertilizării artificiale este cea a diagnozei genetice de preimplantare (PDG) şi presupune prelevarea unor celule ale unui fetus pentru a determina dacă acesta a moştenit unele probleme genetice de la părinţi.

Diagnoza genetică de preimplantare oferă părinţilor posibilitatea de a alege să continue sarcina cu un embrion care nu prezintă riscuri genetice. Şi, din această cauză, consideră dr. Greely, viitorii părinţi vor opta pentru o reproducere artificială.

„La fel ca în cazul multor lucruri, vor exista multe reacţii iniţiale negative”, a explicat dr. Greely.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase