Home » Știință » Chandrayaan-2, misiunea indienilor pe Lună, a trimis primele imagini cu Pământul

Chandrayaan-2, misiunea indienilor pe Lună, a trimis primele imagini cu Pământul

Chandrayaan-2, misiunea indienilor pe Lună, a trimis primele imagini cu Pământul
Publicat: 06.08.2019
Organizaţia pentru Cercetare Spaţială a Indiei (ISRO) a dat publicităţii primele imagini cu Pământul văzut din spaţiu transmise de Chandrayaan-2.
Imaginile postate de ISRO pe Twitter au fost realizate în 3 august de către camera  LI4 a sondei Vikram din cadrul Chandrayaan-2. În imaginile transmise de către Chandrayaan-2, a doua misiune a Indiei pe Lună ce a fost lansată în 22 iulie, Pământul poate fi văzut în diferite nuanţe.

La sfârşitul lunii iulie, ISRO anunţa că nava Chandrayaan-2, parte a unei misiuni fără echipaj uman în valoare de circa 140 de milioane de dolari, este „sănătoasă” şi se îndreaptă spre „direcţia corectă”, potrivit India Today

Agenţia spaţială a ţării speră, de asemenea, să aselenizeze controlat în septembrie un robot intitulat  Pragyaan („înţelepciune”, în sanscrită), în zona Polului Sudic al Lunii, unde indienii nu au reuşit să ajungă până acum, precum şi să plaseze o sondă pe orbita lunară. 

Scopul misiunii Chandrayaan-2, o continuare a misiunii Chandrayaan-1 din 2008, în urma căreia s-a confirmat prezenţa moleculelor de apă pe Lună şi s-au furnizat primele imagini cu partea nevăzută, este de a oferi mai multe detalii despre prezenţa apei pe satelitul natural al Terrei, precum şi despre atmosfera şi solul lui. 

Chandrayaan-2 este parte a unui plan mai ambiţios al Indiei care vrea să devină a patra ţară după SUA, Rusia şi China, care să realizeze o aselenizare controlată, dar care are în plan şi trimiterea unui om pe orbită în 2022.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase