Home » Știință » Sonda israeliană Beresheet a contaminat cu viaţă terestră suprafaţa selenară

Sonda israeliană Beresheet a contaminat cu viaţă terestră suprafaţa selenară

Publicat: 08.08.2019
La bordul sondei Bereşeet (Beresheet), prăbuşită pe Lună în aprilie, se aflau câteva mii de tardigrade, cunoscute şi sub denumirea de „urşi de apă”.

În luna aprilie a acestui an, sonda spaţială israeliană Beresheet s-a prăbuşit pe suprafaţa Lunii, lăsând în urmă fragmentele sale deteriorate şi, mai important, câteva mii de tardigrade, notează Futurism.

 Aceştia sunt cunoscuţi sub numele de „urşi de apă” şi sunt considerate a fi cele mai rezistente animale de pe planetă, oamenii de ştiinţă descoperidu-i la 4.000 pe metri adâncime sau în Munţii Himalaya. Unele rapoarte arată că aceştia trăiesc chiar şi pe exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Asta ar putea însemna că, tehnic, există viaţă pe Lună, precizarea fiind că oamenii au pus-o acolo.

Oamenii de ştiinţă care au pus aceşti urşi de apă la bordului sondei Beresheet au dehidratat în prealabil aceste organisme, dar din cauza capacităţilor de supravieţuire, acestea ar putea să mai poată reveni la viaţă chiar şi după ani de la această procedură.

Cercetătorii explică faptul că tardigradele ar putea să reziste la temperaturi care să atingă -165 de grade Celsius fără a mai fi deshidratate. Vestea bună pentru aceste animale microscopice este că cea mai mică temperatură înregistrată pe suprafaţa Lunii de către misunea chinezească Chang’e-4 a fost de doar -147 grade Celsius.

Concluzia acestei situaţii este că, indiferent de perioada pe care se poate întinde supravieţuirea tardigradelor, în acest moment există viaţă pe Lună.

Citeşte şi:

Creatura „invizibilă” care rezistă în orice condiţii. Unde o poţi găsi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase