Home » Știință » Cercetătorii de la MIT au creat cel mai negru material

Cercetătorii de la MIT au creat cel mai negru material

Cercetătorii de la MIT au creat cel mai negru material
Publicat: 17.09.2019
Inginerii de la MIT au dezvăluit publicului că au creat un material care poate absorbi 99,995% din lumina care îl atinge.

Recent, oamenii de ştiinţă de la MIT au dezvăluit ublicului că au creat un material care poate absorbi 99,995% din lumina care ajunge la acesta, fiind astfel cel mai negru material creat de om până în prezent, notează Futurism.

Materialul creat de către oamenii de ştiinţă de la MIT a fost descoperit în mod accidental şi este mai întunecat decât fostul deţinător al acestui titlu: Ventablack, acesta având o capacitate de absorbţie a luminii de 99,965%. Această descoperire a plecat de la studiile pe care inginerii le realizau asupra materialelor conductoare de electricitate. În cadrul unui experiment, aceştia au îndepărtat un strat de oxid de pe o bucată de aluminiu şi l-au înlocuit cu nanotuburi de carbon.

„Îmi aduc aminte că am remarcat cât de întuncecat părea înainte de plasarea nanotuburilor şi după această părea şi mai întunecat”, a declarat Kehang Cui. El a mai declarat că aceste observaţii realizate cu ochiul liber l-au determinat să verifice reflectanţa optică a mostrei pe care experimenta.

După ce au confirmat gradul extrem de ridicat de absorbţie a luminii prezentat d ecătre materialul nou creat, cercetătorii au realizat un parteneriat cu artistul Diemut Strebe. Proiectul lor comun presupune acoperirea unui diamant cu o vaoare de 2 milioane de dolari în materialul cercetătorilor. De asemenea, oamenii de ştiinţă şi-au arătat interesul în ceea ce priveşte colaborarea cu alţi artişti .

Oamenii de ştiinţă care au lucrat cu acest material şi nu doar aceştia sunt de părere că materialul dezvoltat de către aceştia are aplicaţii multiple, pornind de la cele artistice şi ajungând la cele mai practice, unde ar putea fi folosit de către astronomi în construcţia telescoapelor.

 

Inginerii de la MIT au explicat modul în care au descoperit acest marterial super întunecat în jurnalul ACS-Applied Materials and Interfaces.

 

Citeşte şi:

NASA a fabricat „cel mai negru” material din lume

Un nou material din carbon, care a fost prezis teoretic şi care are proprietăţi unice, a putut fi creat de ingineri

China susţine că a creat un ”super-material” invizibil

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase