Home » Știință » Cercetătorii au identificat şase galaxii care s-au transformat în quasari

Cercetătorii au identificat şase galaxii care s-au transformat în quasari

Cercetătorii au identificat şase galaxii care s-au transformat în quasari
Publicat: 29.09.2019
Această observaţie ar putea conduce la nevoia reanalizării teoriilor despre modul în care aceste obiecte cosmice apar şi funcţionează.

Cercetătorii de la Universitatea Maryland au dezvăluit publicului larg faptul că au surpins transformarea a şase galaxii în quasarii într-un interval de doar câteva luni, notează Futurism.

Oamenii de ştiinţă au stabilit faptul că, pornind de la luminozitatea unei galaxii, acestea pot fi împărţite în trei clase: obişnuite, vizibile prin prisma luminii emise de către stelele acesteia; active, care pot fi observate datorită luminozităţii nucleelor galactice şi, o a treia categorie, intermediară, catalogate drept linii de emisie cu ionizare redusă (LINER). Acest tip de galaxie este unul comun, cercetătorii aproximează că o treime din galaxiile din vecinătatea Căii Lactee sunt galaxii LINER.

În cadrul acestui studiu, au fost obervate şase astfel de galaxii,fiind surprinsă transformarea acestora în quasari, nuclee galactice active care emit cantităţi mari de enrgie. Teoriile pe care astronomii le folosesc în prezent sugerează că o astfel de tranziţie ar trebui să aibă loc de-a lungul a câteva mii de ani şi nu în decursul a câteva luni după cum arată observaţiile actuale.

„Teoriile sugerează că este nevoie de câteva mii de ani pentru realizarea acestei tranziţii”, explică cercetătorul Suvi Gezari de la Universitatea Maryland într-un comunicat de presă. „Observaţiile ne arată că această transformare poate avea loc şi foarte rapid. Implicaţia este că teoriile noastre sunt greşite”, a mai adăugat acesta.

„Va fi nevoie de multă muncă pentru a înţelege ce poate să schimbe structura de acreţie a unei galaxii”, a declarat cercetătoarea Sara Frederick. Ea a mai adăugat că este de părere că fenomenele implicate în această transformare au potenţialul de a fi extreme.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase