Home » Știință » În mod surprinzător, numărul infracţiunilor violente scade odată cu sezonul alergiilor

În mod surprinzător, numărul infracţiunilor violente scade odată cu sezonul alergiilor

În mod surprinzător, numărul infracţiunilor violente scade odată cu sezonul alergiilor
Publicat: 30.10.2019
Cercetătorii au observat o potenţială legătură între sezonul alergiilor şi scăderea numărului infracţiunilor cu violenţă.

Pornind de la informaţiile legate de criminalitatea în 17 oraşe din Statele Unite ale Americii, cercetătorii au observat că nivelul infracţiunilor violente scade în mijlocul sezonului alergiilor cu 4%, notează Science Alert.

La prima vedere, scăderea cu doar 4% a criminalităţii nu pare mare, dar, conform autorilor studiului, aceasta poate să ducă la o creştere cu 10% a efectivelor de poliţie şi cu 20% a persoanelor încarcerate. 

Acest studiu porneşte de la o ipoteză anterioară care presupune o legătură între comportament şi aerul pe care o persoană îl respiră. Studii anterioare au indicat o legătură între poluare şi creşterea criminalităţii, cercetătorii sugerând că substanţele pe care le respirăm afectează biochimia creierului, ducând la o creştere a predispoziţiei spre violenţă.

Deşi oamenii de ştiinţă din spatele acestui studiu nu au descoperit modul în care polenul afectează chimia creierului şi tendinţa spre violenţă, touşi, aceştia lucrează cu ipoteza că alergiile de care putem să suferim din cauza polenului au un efect negativ asupra vitalităţii şi implicit asupra capacităţii de a comite acte violente.

Cercetătorii au studiat evoluţia nivelurilor de polen de-a lungul mai multor săptămâni şi au observat că cea mai importantă scădere a violenţei a avut loc în mediile domestice, în cadrul famiilor. „Într-o analiză surprinzătoare, constatăm că cea mai mare parte a declinului criminalităţii violente din New York este generată de criminalitatea rezidenţială (scădere de 4,4%)”, a scris pe Tweeter unul dintre cercetători.

Explicaţia pe care cercetătorii o înaintează face trimitere la alergii şi la modul în care acestea influenţează sănătatea şi starea mentală a unei persoane. „Mecanismul despre care discutăm în această lucrare este acela că, dacă oamenii sunt mai obosiţi şi mai letargici, este mai puţin probabil să fie supăraţi”, a explicat Monica Deza, colaboratoare în cadrul studiului.

Studiul a fost publicat în Journal of Health Economics.

Citeşte şi:

Alergiile ne sunt dăunătoare sau utile? O ipoteză nouă clatină vechile teorii

De ce facem alergii?

Tratamentul universal care ar putea elimina orice alergie – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase