Home » Știință » Ţara în care ar putea fi eradicat cancerul de col uterin

Ţara în care ar putea fi eradicat cancerul de col uterin

Ţara în care ar putea fi eradicat cancerul de col uterin
Publicat: 23.01.2020
Cancerul de col uterin ar putea fi eradicat în regiunea britanică Anglia cu ajutorul vaccinării şi a screeningurilor, în condiţiile în care fiecare femeie va fi testată pentru virusul HPV, cel care provoacă majoritatea cazurilor, relatează The Guardian.

Potrivit experţilor din sistemul public de sănătate al Regatului Unit, cancerul de col uterin, care ucide anual 850 de femei în Marea Britanie, poate fi eliminat.

În prezent, vaccinul anti-HPV este administrat fetelor începând cu vârsta de 12 ani.

De la începutul lunii decembrie, screeningul de rutină a fost reorientat pentru a localiza, în special, virusul. Iar femeile care au deja virusul vor fi verificate pentru localizarea celulelor anormale, care preced cancerul.

Screening-ul este unul dintre cele mai eficiente moduri de protecţie împotriva cancerului de col uterin şi nu există nici o îndoială că acest nou mod de testare va salva vieţi.

Este de o importanţă vitală ca toate persoanele eligibile să participe la programările de screening, pentru a fi în siguranţă.

Combinat cu succesul vaccinului HPV atât pentru băieţi cât şi pentru fete, sperăm că sistemul public de sănătate poate elimina complet cancerul de col uterin în Anglia.

Rata de supravieţuire în cazul bolnavilor de cancer este la un nivel record, dar există întotdeauna mai multe lucruri pe care le putem face, pe măsură ce continuăm să implementăm planul pe termen lung”, a declarat prof. Peter Johnson, directorul Programului clinic naţional pentru cancer din Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Specialiştii în sănătatea cred că 600 de cazuri de cancel de col uterin, aproximativ un sfert dintre cele detectate în Anglia, ar putea fi prevenite prin noua metodă de screening.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase