Home » Știință » La ce tratamente anti-coronavirus lucrează companiile farmaceutice

La ce tratamente anti-coronavirus lucrează companiile farmaceutice

La ce tratamente anti-coronavirus lucrează companiile farmaceutice
Publicat: 12.03.2020
Companiile care produc medicamente depun eforturi pentru dezvoltarea de tratamente noi ori pentru reconfigurarea celor existente, în contextul epidemiei Covid-19, fiind deja operaţionale 35 de programe în acest sens în America de Nord, Europa şi China.

Un studiu realizat de site-ul Genetic Engineering & Biotechnology News (GEN) relevă existenţa a 35 de programe active pentru dezvoltarea de medicamente, în America de Nord, Europa şi China. Este vorba de tratamente aflate în atenţia publică în ultima perioadă, dezvoltate de mari grupuri farmaceutice precum GlaxoSmithKline şi Sanofi, ori de companii de genul Moderna şi Gilead Sciences. Gilead a început deja testele clinice în China după ce publicaţii de specialitate au arătat că un medicament antiviral, Remdesivir, a avut rezultate favorabile în cazul unui pacient american şi în teste chineze realizate in vitro, potrivit Mediafax.

Un raport publicat de agenţia de presă China Nouă arată că dintre cele 234 de teste clinice clinical înregistrate în China, aproape jumătate (105) se concentrează pe tratamente pentru Covid-19.

Wu Yuanbin, directorul general al Departamentului Ştiinţific şi Tehnologic din cadrul Ministerului chinez al Ştiinţei şi Tehnologiei, a declarat că se acordă prioritate medicamentelor care există deja şi care au dovedit eficienţă în testele efectuate pe animale ori in vitro.

Autorităţile chineze analizează şi alte posibile tratamente. Spre exemplu, spitale universitare din Changsha şi Xiangya evaluează eficienţa unei combinaţii a medicamentelor Novaferon şi Kaletra. Un alt exemplu este Pirfenidone, destinat până acum fibrozelor pulmonare şi fabricat de Roche şi Genentech sub denumirea Esbriet. Institutul israelian de Cercetări Biologice a anunţat la sfârşitul lunii februarie că explorează potenţialul C1, dezvoltat de Dyadic International, în secvenţierea genetică necesară identificării de tratamente anti Covid-19.

La rândul său, compania AbCellera a comunicat că a lansat colaborări cu parteneri pentru a putea dezvolta tratamente antiepidemice la cel mult 60 de zile de la izolarea patogenului viral.

Site-ul Genetic Engineering & Biotechnology News (GEN) prezintă o listă de soluţii analizate de diverse companii farmaceutice.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase