Home » Știință » Descoperire uriaşă făcută de NASA. Ce au găsit oamenii de ştiinţă în spatele planetei Neptun

Descoperire uriaşă făcută de NASA. Ce au găsit oamenii de ştiinţă în spatele planetei Neptun

Descoperire uriaşă făcută de NASA. Ce au găsit oamenii de ştiinţă în spatele planetei Neptun
Cercetătorii explică faptul că apa de pe Uranus și Neptun să fie un conductor electric superior celei de pe Pământ.
Publicat: 17.03.2020
Pe orbita lui Neptun au fost identificate 139 de obiecte, care nu au fost clasificate drept planete sau comete, şi care ar putea să ducă la descoperirea planetei X.

La sfârşitul secolului XIX, după descoperirea planetei Neptun, dar şi pentru a explica orbitele observabile ale planetelor Uranus, Saturn şi Jupiter, oamenii de ştiinţă au propus existenţa Planetei X. De-a lungul timpului, sondele spaţiale şi observaţiile au produs date care oferă o nouă perspectivă asupra „periferiei” Sistemului Solar. Recent, astronomii au anunţat descoperirea a 139 de noi obiecte transneptuniene, a căror obită se află după Neptun. Unii dintre cercetători sunt optimişti şi consideră că aceste obiecte care nu au fost încă clasificate drept planete sau comete ar putea să reprezinte un indiciu în vederea descoperiri planetei X, notează Space.

Aceste descoperiri, care reprezintă aproximativ cinci procente din totalul obiectelor transneptuniene descoperite până în prezent, au fost realizate cu ajutorul datelor colectate de către Dark Energy Survey (DES), între anii 2013 şi 2017. Camerele de mare rezoluţie ale observatorului au fost construite pentru a identifica materia întunecată, dar, după cum explică cercetătorii, pot fi folosite pentru descoperirea obiectelor mici la marginea Sistemului Solar.

Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, au analizat datele colectate de către DES în primii patru ai de activitate şi au intentificat 316 obiecte transneptuniene, dintre acestea 139 erau necunoscute.

„Multe dintre programele pe care le-am dezvoltat pot fi aplicate cu uşurinţă la orice alte seturi mari de date”, explică Pedro Bernardinelli, fizician şi astronom al Universităţii. În prezent, membrii echipei se concentrează pe analiza tuturor datelor produse de către DES până în anul 2019 şi estimează că ar putea să identifice pornind de la acestea aproximativ 500 de obiecte transneptuniene.

„Există o mulţime de idei despre planetele uriaşe care au fost în sistemul solar şi nu mai există, sau despre planete care sunt îndepartate şi masive, dar prea palide pentru a fi observate încă”, explică Gary Bernstein, co-autor. Trebuie precizat că planeta X este considerată a fi una dintre aceste planete a căror orbită s-a modificat atât de mult încât revine în sistemul nostru solar pentru o durată de timp relativ mică, în raport cu durata orbitei sale.

Citeşte şi:

Astronomii reîncep vânătoarea pentru Planeta X

Planeta X ar putea fi o gaură neagră primordială

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase