Home » Știință » Cercetătorii de la MIT propun un nou test pentru cancerul pulmonar

Cercetătorii de la MIT propun un nou test pentru cancerul pulmonar

Cercetătorii de la MIT propun un nou test pentru cancerul pulmonar
Publicat: 08.04.2020
Detectarea cancerului pulmonar ar putea fi posibilă cu ajutorul proteinelor şi enzimelor din urină.

Una dintre metodele folosite în prezent pentru detectarea cancerului pulmonar este tomografia computerizată, aceasta ajutându-i pe medici să identifice tumorile, totuşi, această formă de imagistică medicală are o rată mare de rezultate fals positive. Oamenii de ştiinţă de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Statele Unite ale Americii, propun o nouă formă de testare care poate identifica proteinele asociate cancerului în urină, notează Medicalxpress.

Cercetătorii explică faptul că această metodă este non-invazivă, că are o rată mică de rezultate false şi că ajută la identificarea tumorilor în primele etape ale dezvoltării cancerului.

„Dacă te uiţi la domeniul diagnosticării şi terapiei cancerului, există o recunoaştere a importanţei depistării şi prevenirii timpurii a cancerului. Avem într-adevăr nevoie de noi tehnologii care să ne ofere descoperi de a vedea cancerul atunci când îl putem intercepta şi pentru a interveni din timp”, explică Sangeeta Bhatia, cercetătoare a Institutului Koch pentru Studierea Cancerului din cadrul MIT.

La baza acestui metode se află o serie de nanoparticule care interacţionează cu enzimele numite proteaze, acestea permit celulelor canceroase să „călătorească” prin corpul uman prin distrugerea proteinelor din matricea celulară. Pentru a identifica acele proteine, nanoparticulele create de către dr. Bhatia,  sunt acoperite cu peptide.

Metoda de testare a cercetătorilor de la MIT foloseşte 14 tipuri de nanoparticule acoperite cu peptide care pot interacţiona cu enzimele care distrug proteinele şi permite specialiştilor să diferenţieze între diferitele etape ale evoluţiei cancerului.

Studiul a fost publicat în Science Translational Medicine.

Citeşte şi:

Metoda care poate stabili potenţialul de metastază al cancerului pulmonar

Algoritmii pot fi folosiţi pentru a detecta ADN-ul cancerului pulmonar în mostrele de sânge

Cancerul pulmonar, boala care afectează din ce în ce mai mulţi români. ”Face cele mai multe victime în ţara noastră”

Un tip de vitamine utilizate frecvent poate creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase