Home » Știință » Col.lectiu anatomic din Spania

Col.lectiu anatomic din Spania

Publicat: 19.01.2007
Este un colectiv format din actori si inventatori care au reusit sa dezvolte un sistem multimedia audio-video-surround unic in arta teatrala. Piesa cu care s-au prezentat in acest an la Robodock, Rotten (Putrezit), este un proiect singular, creat prin mixarea unor scenete clasice cu teatru experimental si inalte tehnologii multimedia, efectul fiind un nou tip de limbaj audiovizual.
Pentru a combina intr-un mod fericit diferitele forme de arta vizuala este nevoie de multa creativitate, dar si de mare atentie, pentru a nu suprasolicita perceptia publicului. Piesa Rotten, produsa de Col.lectiu anatomic impreuna cu actori de la celebrul Teatru Antic din Barcelona, a avut ca elemente inedite hologramele 3D, spectacolul laserelor, proiectiile video (plasate in locuri neconventionale de pe scena si din sala) si jocul sunetelor si al vibratiilor (unele dintre acestea producand dureri de inima spectatorilor, intrucat veneau din niste boxe si vibratoare ascunse chiar in scaunele salii).

Rotten este povestea unei femei care tocmai si-a inmormantat mama si care, simtindu-se singura pe lume, arunca o privire in propriul trecut. Cele mai ascunse temeri, ganduri si dorinte din inconstientul ei au fost redate de Col.lectiu anatomic intr-un mod original, prin imagini suprarealiste unite printr-o serie de performante audiovizuale interactive.

In spatele intregii nebunii sta un software cu inteligenta artificiala, special dezvoltat pentru astfel de reprezentatii si numit Igloo. Acesta integreaza intr-un tot unitar elementele spectacolului, controland functiile celor peste 100 de aparate care alcatuiesc sistemul multimedia din sala. De asemenea, in conformitate cu jocul actorilor, Igloo are libertatea de a introduce noi efecte interactive in spectacol. La fel cum actorii, conectati wireless intre ei si la regizor prin intermediul unor PDA-uri minuscule, pot aduce „imbunatatiri“ scenariului.

FACTS



Chico MacMurtrie
Chico MacMurtrie, celebrul cyberinventator american, a dezvoltat pana acum 100 de roboti unici. Gama androizilor sai, botezata Amorphic Robot Works, a fost special conceputa pentru filme, teatre si manifestari gen Robodock, iar piesele sale de rezistenta sunt Arborele de ploaie, Peisaj amorf, Reflectii scheletice, Urge, Grota subconstientului si Fetus si om.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase