Home » Timp Liber » Beletristica (Noiembrie)

Beletristica (Noiembrie)

Beletristica (Noiembrie)
Publicat: 09.11.2007
www.descopera.ro recomanda: Zambet ucigas, Belcanto, Mostenitoarea taramului pierdut.

Zambet ucigas – Lisa Scottoline
Editura Tritonic, 15 lei

Autoare de legal-thrillers care a cunoscut un urias succes in ultimii ani, Lisa Scottoline ne povesteste in acest Killer Smile incurcaturile in care intra avocata Mary DiNunzio, angajata a firmei  Rosato & Co. Ei ii este incredintata succesiunea lui Amadeo Brandolini, un individ care, oficial, s-a sinucis in 1942. Imigrant italian, Brandolini fusese intemnitat in timpul celui de-al doilea Razboi la Missoula. Mary isi da seama ca este urmarita, iar atunci cand biroul ii e spart, iar desenele lui Amadeo ii sunt furate, se hotaraste sa-si continue investigatiile chiar la Missoula. 

Belcanto – Ann Patchett
Editura Humanitas, 32 lei

Undeva in America Latina, in timpul unei receptii cosmopolite, niste guerilleros dau buzna in resedinta vicepresedintelui ca sa-l rapeasca pe seful statului, care, insa, nu putuse onora invitatia de a participa la sindrofie, asa incat teroristii se multumesc sa ii ia ostatici pe restul invitatilor, intre care piesele grele par a fi o celebra soprana americana si un industrias japonez. In curand, intre sechestrati si paznici se instaureaza niste legaturi neobisnuite, din care toata lumea va iesi profund metamorfozata.

Mostenitoarea taramului pierdut – Kiran Desai
Editura Polirom, 39,95 lei

Orfana la varsta de 16 ani, Sai se trezeste data in grija bunicului ei, judecator districtual aflat la pensie undeva in nordul Indiei. Acolo, ea traieste amagirea si deza­magirea primei iubiri, sub privirile absen­te ale bucatarului familiei, tatal lui Biju. Acesta din urma, vrajit de himera americana, pleaca spre New York. Cautarea identitatii trece prin proba singuratatii, a exploatarii nerusinate a celor lipsiti de acte si, finalmente, prin testul intoarcerii in tara.
Povestea Mostenitoarei… nu este altceva decat traseul celor vaduviti de propria cultura, dezamagiti de Occident si care se straduiesc sa-si recapete demnitatea.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase