Home » Timp Liber » O calatorie fantastica in lumea jucariilor

O calatorie fantastica in lumea jucariilor

Publicat: 10.12.2007
Imperiul Magic al Domnului Magorium nu este unul dintre filmele tematice de Craciun si nici nu incearca sa ne convinga ca Mos Craciun exista.

Este un film despre jucarii magice, aflate intr-un magazine magic, al carui proprietar este magic…de batran; numara numai 243 de primaveri. Mare iubitor de pantofi, face in tinerete o achizitie masiva de pantofi dintr-un magazin din Toscana, suficienti cat sa-i ajunga pentru o viata. Magicul domn Magorium este prezentat publicului in momentul in care si-a tocit déjà ultima pereche de pantofi, ceea ce naste oarecare regrete in randul fanilor acestui personaj carismatic, interpretat magistral de Dustin Hoffman. Domnul Magorium decide, prin urmare, ca este timpul sa plece, multumit de lunga lui trecere prin lume.

In magazinul magic o cunoastem pe Molly Mahoney (Natalie Portman), o pianista aspiranta, nesigura pe ea si un baietel de 9 ani, un mic geniu ajuns la maturitate, care se simte ca pestele in apa in lumea adultilor copilarosi.
Dorind sa lase totul in ordine inainte de a porni in ultima calatorie, Mr. Magorium angajeaza un contabil sceptic, Henry, poreclit “Mutant”, care are dificila misiune de a face ordine in documentele “imperiului”, care urmeaza sa treaca in proprietatea tinerei Holly Mahoney. El pare a face nota discordanta cu lumea in care intra, insa instinctele domnului Magorium nu dau gres. Chiar daca initial refuza sa creada ca a intrat intr-o lume magica, el duce o lupta interioara intre a crede ceea ce i se arata si logica impenetrabila care ii conducea perceptia despre lumea exterioara.

Este lesne de ghicit care este rezultatul bataliei pe care o duce cu el insusi, si tocmai el va fi cheia care va rezolva misterul cubului de lemn.
Holly va trebui sa lupte cu refuzul domnlui Magorium de a ramane in aceasta lume si cu tristetea profunda ce va domina magazinul de jucarii dupa plecarea acestuia.
Desi tanara Holly este o prezenta fermecatoare, personajele baietelului adult si al domnului Magorium sunt cel mai bine conturate. De altfel, cei doi formeaza un cuplu, fiind reprezentati in oglinda: batranul cel batran este de fapt foarte tanar, iar in locul copilului cel copil gasim de fapt un om matur, care ajunge sa-i “pastoresca” pe cei doi adulti ramasi “orfani” dupa plecarea domnului Magorium.

De fapt, veritabilul mostenitor al imperiului, care nu isi pierde nici o clipa increderea in lumea magiei este baietelul de 9 ani, interpretat foarte bine de catre Zach Mills, care face tot posibilul sa o convinga pe Holly sa nu vanda magazinul.

Daca reuseste? Va lasam sa aflati…

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase