Home » Timp Liber » Gadget-uri pentru drumetii virtuale si reale – Smart Nation

Gadget-uri pentru drumetii virtuale si reale – Smart Nation

Publicat: 30.08.2013
Scris de Smart Nation
Nicio vacanta nu ar trebui sa treaca fara o drumetie cu masina, nu-i asa? Tehnologia este aproape in tot ce ne inconjoara si desi vacantele se petrec, de obicei, fara prea multe gadget-uri care sa distraga atentia, o drumetie cu masina are mari sanse sa fie o experienta diferita fata de obisnuita vacanta – daca o pregatesti din timp. Si cu gadget-urile potrivite.
 
 
Era tehnologiei ne pune la dispozitie multe tool-uri utile care ne transpun virtual in locul pe care vrem sa il vizitam. Cu aplicatii smart – cum ar fi Yelp sau TripAdvisor – poti sa iti faci o idee despre ce vei vedea acolo, poti calatori deja prin imagini de tip panorama, poti descoperi care sunt deliciile locale sau care sunt rutele ideale.
 
9 miliarde de calatorii
 
Asa cum poate stii deja, utilizatorii de smartphone se pot bucura si de functia de GPS atunci cand au nevoie de indrumari pentru o destinatie. Dar cum ar fi sa beneficiezi de mult mai mult, de o experienta customizata pe care sa o transpui si in drumetia ta? Exista aplicatii care, analizand preferintele tale de pe conturile sociale, iti pot realiza propuneri de traseu in functie de activitatile tale, de like-urile si share-urile pe care le-ai dat. Astfel, din toata populatia lumii, vei sti ca drumetia in care ai pornit este chiar drumetia ta! Noi iti recomandam dintr-o rasuflare – Google Goggles, FoodSpotting, HearPlanet sau Localipedia pentru a afla de ce ti se potriveste Roma sau, dimpotriva, Sidney sau Shangai!
 
Propriul tau mecanic
 
Cardul MD este un dispozitiv care, odata conectat la masina, iti ofera un diagnostic al problemelor tehnice, fara sa fii nevoit ca macar sa ridici capota. Asa afli de ce se aprinde butonul mic si verde, de ce roata stanga nu este centrata, care sunt prioritatile de reparatie, fara sa auzi asta de la un mecanic. Cardul se conecteaza la computerul intern al masinii, rezultatele scanarii se urca pe CarMD.com si apoi reparatiile pot fi facute, in functie de importanta.
 
Un plus de energie
 
Intr-o drumetie vei fi mereu tentat sa faci multe  opriri pentru poze, pentru filmulete haioase sau pentru a admira peisajul. Dar, pe masura ce vei utiliza mai mult gadget-urile, vei fi nevoit sa reincarci acumulatoarele mai repede. Pentru a nu lua cu tine in vacanta 2 incarcatoare NDSL, unul PSP Slim si 3 PSP GO, ia mai bine un incarcator auto multifunctional care sa se adapteze fiecarui dispozitiv.
 
Superlumina
 
Lanterna multifunctionala este poate cel mai indicat dispozitiv pe care il poti lua in bagaj atunci cand planuiesti sa conduci mai multe zile si, mai ales, seara. Cauta o lanterna cu mai multe functii, cum ar fi busola, termometru sau chiar incarcator pentru telefon. Modelele sunt diverse si pot fi adaptate in functie de destinatie.
 
Turisti pe bune?
 
Nu am inclus in lista si verificarea conturilor de socializare, browsing-ul sau alte activitati care ar putea sa te distraga de la adevaratele scopuri ale drumetiei: relaxarea si explorarea!
 
Uneori, datorita gadget-urilor si aplicatiilor, putem calatori mult mai mult la nivel virtual iar oameni de peste tot din lume pot spune ca au vizitat deja orasele lumii fara sa se fi plimbat in realitate pe strazile acelor orase. Voi cat de mult credeti ca se va dezvolta aceasta tendinta de turism virtual?
 
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase