Home » Timp Liber » O tehnologie revolutionara pentru avataruri – Smart Nation

O tehnologie revolutionara pentru avataruri – Smart Nation

O tehnologie revolutionara pentru avataruri – Smart Nation
Publicat: 16.10.2013
Scris de Smart Nation
Cea mai interesanta parte a procesului de creare a unui avatar este ca ai frau liber sa devii orice sau oricine doresti. Vrei sa devii un troll albastru sau un elf cu parul roz? Vrei un corp perfect, fara sa pui piciorul in sala de sport? Vrei sa iei parte la o poveste de dragoste plina de cavaleri si domnite care trebuie salvate? Totul este posibil! Limita este doar imaginatia ta! Cu ajutorul tehnologiei din ziua de azi, poti crea un intreg personaj care poate sau poate sa nu aiba nimic de a face cu realitatea.
 
Cuvantul ‘Avatar’ deriva din cuvantul sanscrit ‘avatāra’ si se traduce prin ‘coborare’. Termenul initial se referea la formele muritoare asumate de zeii hindusi atunci cand au coborat pe Pamant. ‘Avatar’ a aparut pentru prima data in legatura cu jocurile video in 1985, odata cu lansarea RPG-ului ‘Ultima IV: Quest of the Avatar’. In acest joc , personajul principal devine cunoscut sub numele de Avatar dupa ce a capatat mai multe virtuti si a obtinut un codex de intelepciune. Astazi, Avatar este un termen general pentru personajele create in-game.
 
Termenul de ‘Avatar’ este de multe ori sinonim cu un RPG-urile (Role Playing Games), dar acest model de caractere personalizabile este prezent mai nou si in jocuri tip shooter, adventure sau casual games, ca sa nu mai vorbim de jocurile online sau cele de simulare a vieţii (The Sims).
 
In ‘social role playing games’, cum ar fi Furcadia sau Neverwinter Nights jucat pe servere sociale, un avatar personalizat inseamna de multe ori o munca migaloasa pentru jucator, pentru ca acum poti sa personalizezi orice, in cel mai mic detaliu, de la forma corpului, la culoarea pielii, la fizionomie, par etc.
 
Momentul in care jucatorul isi creaza avatarul, acest lucru ii garanteaza o legatura profunda cu lumea virtuala. Unii jucatori merg chiar cu un pas mai departe si aduc avatarul lor in lumea fizica. Compania FigurePrints, de exemplu, creeaza modele tridimensionale ale avatarelor din World of Warcraft.
 
Cateva exemple ale unor jocuri cu motoare complexe de personalizare a avatarelor:
 
 
Acest joc online se petrece in lumea reala, asa ca optiunile nu sunt atat de diverse ca in cazul unui joc fantasy. Dar daca iti plac jocurile care se petrec in lumea reala, ‘The Secret World’ e o optiune buna pentru tine.
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase