Home » Timp Liber » Cum sa te teleportezi in cluburile inventatorilor din lumea intreaga? – Smart Nation

Cum sa te teleportezi in cluburile inventatorilor din lumea intreaga? – Smart Nation

Publicat: 18.10.2013
Scris de Victor Kapra
Iti propunem cateva retele sociale pentru inventatori pe care le poti vizita pentru inspiratie.
 
DiY.org este o comunitate online in care copiii si tinerii din lumea intreaga se grupeaza pe baza de pasiuni: astronomie, chimie, ecologie, agricultura, games, etc.
Gasesti o multime de tutoriale cu indicatii practice despre cum sa realizezi diverse proiecte.
Sa luam un exemplu: astronomie. Vrei sa construiesti un balon de cercetare care sa se ridice la altitudinea de 1.600 de metri? Sau un astrolab? Ori un observator astronomic acasa? Pe DiY.org ai informatii complete.
Portalul este vast si daca te inregistrezi, vei descoperi sectiuni foarte interesante.
Poti sa-l incarci si pe iPhone sau iPad ca aplicatie.
 
 
Kickstarter.com. E foarte posibil sa fi auzit deja de aceasta retea sociala formidabila. Functioneaza foarte simplu: ai un proiect, o idee de produs care ar putea avea succes pe piata? Faci o prezentare, o urci pe Kickstarter si ceri finantare.
Daca proiectul tau place, se aduna rapid donatii in bani de la diversi vizitatori pentru a-l transpune in realitate.
Te gandesti sa te inscrii si tu? Oops! Nu e posibil deocamdata, pentru ca sistemul este deschis numai pentru americani si englezi.
De ce l-am prezentat? Nu pentru a-ti crea frustrari, ci pentru ca poti sa-l folosesti ca sursa de documentare/ inspiratie. Pentru inceput, da o tura in sectiunile Technology, Games sau Robots.
 
 
Killerstarups.com iti propune o lectura pasionanta despre inventii, inovatii si idei aflate la inceput de drum. Pune accent pe proiecte digitale (social networking, e-commerce, multimedia), dar vei gasi destule articole despre tehnologii de ultima ora.
Textele de pe Killerstartips reprezinta un bun exemplu de cum trebuie scrise prezentarile proiectelor, adica alert, clar, inteligibil, convingator.
 
Quirky.com este deopotriva o retea sociala pentru inventatori, dar si un magazin online.
Mecanismul de functionare este simplu si eficient. Ai o inventie? O propui celor de la Quirky, ei o posteaza pe site si daca aduna suficiente voturi de la vizitatori intra in productie.
Mai departe gadgeturile astfel rezultate sunt scoase la vanzare online.
Este vorba de obiecte simple dar ingenioase, care ne usureaza viata. In definitiv, nu trebuie sa inventam doar nave cosmice, nu?
 
Concluzii?
 
Retelele sociale pentru inventatori prezentate mai sus sunt doar cateva exemple. Exista sute de astfel de site-uri/portaluri si milioane de idei venite de la pasionatii de inventica si inovatie.
Este clar ca, data fiind acesta concurenta, nu poti reusi sa iti impui ideea in lume decat daca muncesti serios la proiectul tau.
Succes!
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase