Home » Timp Liber » Gadget-uri curative – Smart Nation

Gadget-uri curative – Smart Nation

Publicat: 23.10.2013
Scris de Smart Nation
Tehnologia nu se limiteaza la jocuri de calculator si masini mai rapide. O importanta ramura a tehnologiei se ocupa cu inovarea in domeniul sanatatii. Tot mai multe gadgeturi au ca scop imbunatatirea starii de sanatate a utilizatorilor, prin mijloace netraditionale, neinvazive.
 
Spre exemplu, Scanadu Scout este un “scanner” care, tinut in dreptul capului tau sau al unei alte persoane, ofera informatii in timp real cu privire la starea de sanatate, monitorizand semnele vitale. Dispozitivul citeste temperatura, ritmul cardiac, respiratia si nivelul de oxigen.
 
 
Sursa foto: http://www.kurzweilai.net/
 
O data inregistrata informatia in dispozitiv, ea poate fi stocata pentru a fi aratata doctorului.
 
Fitbit este una din principalele companii ce dezvolta pedometre digitale, care sincronizeaza datele si motiveaza oamenii sa faca exercitii fizice in mod regulat. Fitbit Flex este un gadget care trebuie purtat la incheietura si utilizeaza o serie de lumini LED pentru a arata cum decurge activitatea fizica intreprinsa.
 
 
Sursa foto: http://uncrate.com/
 
Monitorizarea ritmului cardiac in timp ce faci sport te ajuta sa-ti maximizezi potentialul in siguranta si sa-ti sporesti nivelul de fitness. In acest sens te poate ajuta o centura special creata pentru a monitoriza ritmul in care bate inima. Wahoo Fitness se conecteaza la orice dispozitiv mobil prin Bluetooth si, impreuna cu aplicatia dedicata, poate monitoriza ritmul inimii direct pe smartphone-ul tau sau pe tableta.
 
 
Sursa foto: http://assets.ilounge.com/
 
Cateodata, doar exercitiile fizice nu sunt suficiente. O dieta este indicata si aici intervine HAPIfork, care monitorizeaza obiceiurile tale alimentare si iti spune cand devorezi prea repede o portie de mancare. Un conector USB de pe furculita-minune iti sincronizeaza datele alimentare la un portal online unde programul HAPIlabs te ajuta sa-ti imbunatatesti dieta.
 
 
Tu de ce gadget ai avea nevoie pentru a-ti monitoriza sanatatea?
 
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase