Home » Timp Liber » Politia HI-TECH. Tehnologia care le va permite politistilor sa opreasca orice masina de la distanta – Smart Nation

Politia HI-TECH. Tehnologia care le va permite politistilor sa opreasca orice masina de la distanta – Smart Nation

12.06.2013
Scris de Smart Nation
Poate ca in Romania nu ai sosele pe care sa fugi, insa in alte tari politia are mari batai de cap cu soferii vitezomani, care nu opresc atunci cand agentul de circulatie le-o cere.
 
TEHNOLOGIA CARE VA PUTEA OPRI INFRACTIUNILE DE PE SOSELE
 
O noua tehnologie ar putea veni in curand in ajutorul politiei pentru a opri vitezomanii, fara a mai aparea urmariri de mare viteza in trafic, scrie Daily Mail.
 
Acest sistem inteligent ar urma sa poata opri motorul oricarei masini aflate in trafic, ajutandu-i astfel pe politisti sa scape de urmaririle periculoase de pe drumurile publice.
 
 
RF Safe Stop foloseste pulsul electromagnetic cu ajutorul caruia orice motor de masina poate fi oprit de la distanta, fara ca soferul sa poata interveni cumva.
 
Tehnologia a fost pusa la punct de catre Chelmsford Technologies, iar inginerii sustin ca poate fi folosita chiar si pentru paza de coasta, reusind sa opreasca motoarele ambarcatiunilor de la 50 de metri distanta.
 
POLITIA “LA INALTIME”. IN CURAND, SISTEMUL VA FI MONTAT PE ELICOPTERE
 
Secretul din spatele RF Safe-Stop este frecventa radio utilizata, care reuseste sa dea peste cap tot sistemul electric al masinii, care, ca masura  de siguranta, se opreste automat.
 
 
Frecventele radio utilizate sunt L si S, identice cu cele folosite si de statiile meteo, dar si de NASA in sistemul propriu de comunicatii.
 
Conform lui Andy Wood, inventatorul acestui sistem, nicio masina aflata in aria de semnal a aparatului nu mai poate functiona, un mare avantaj fiind totusi ca automobilul nu este avariat in niciun fel.
 
E2V, cum a fost denumit pe scurt, cantareste 350 de kilograme si poate fi transportat foarte simplu intr-o masina de teren a politiei, pana in prezent fiind testat pe modelele Nissan Nevara si Toyoda Land Cruiser.
 
Planul celor care a pus la punct acest sistem este instalarea acestuia in elicopterele politiei.
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi.