Home » Timp Liber » Cum poti vedea prin ziduri cu Wi-Vi – Smart Nation

Cum poti vedea prin ziduri cu Wi-Vi – Smart Nation

Cum poti vedea prin ziduri cu Wi-Vi – Smart Nation
Publicat: 18.12.2013
Scris de Smart Nation
Vrei sa vezi cu raze X, ca Superman? O noua tehnologie care iti permite sa vezi prin ziduri ar putea fi in curand inclusa in aplicatiile tale de pe telefonul mobil.
 
Profesoara Dina Katabi de la MIT si absolventul facultatii, Fadel Adib, au anuntat Wi-Vi, o tehnologie revolutionara care foloseste Wi-Fi pentru a permite unui utilizator sa “vada” o persoana care se deplaseaza in spatele unui zid(Wi – Vi vine de la ” Wi – Fi ” si ” viziune “).
 
Cercetari anterioare in domeniu au demonstrat ca interferarea undelor wireless cu prezenta unui corp uman ar putea fi folosita pentru a urmari miscarile acelei persoane, dar aceste experimente puteau fi realizate doar daca un router wireless era deja in camera persoanei urmarite sau exista “un camion intreg doar pentru a transporta un aparat radio”, a explicat Katabi.
 
Noul dispozitiv utilizeaza aceeasi antena fara fir, ce se se gaseste intr-un telefon mobil sau un laptop si ar putea, in teorie, sa fie intr-o zi incorporat intr-un telefon.
 
Acest Wi-Vi transmite doua semnale radio, dintre care unul este inversul celuilalt. Cele doua semnale se anuleaza reciproc, cu exceptia cazului in care s-au reflectat de pe o tinta in miscare – cum ar fi un om.
 
“Pentru a anula zgomotul, vom schimba structura semnalului Wi – Fi, incat toate reflexiile nedorite se vor anula”, a adaugat Katabi.
 
Dispozitivul este menit sa fie portabil, astfel, de exemplu, o persoana ingrijorata de faptul ca cineva s-ar ascunde in tufisuri ar putea face o scanare rapida pentru siguranta ei.
 
Wi-Vi ar putea servi, de asemenea, ca un monitor high tech pentru copii sau il poate ajuta pe Superman – sau doar pe politisti – sa-i captureze pe infractori.
 
Tu ai folosi o astfel de tehnologie?
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase