Home » Timp Liber » Introducere in CABALA

Introducere in CABALA

Introducere in CABALA
Publicat: 06.10.2014
Fundatia Calea Victoriei organizeaza luni 13 octombrie, incepand cu ora 19.00, cursul Introducere in Cabala, sustinut de Harry Kuller.

Doua sunt personalitatile care au marcat, in ultima jumatate de veac, cunoasterea moderna a Cabalei : Gerschom Scholem si Mosche Idel. Despre ambii au vorbit in diferite ocazii Mircea Eliade si Ioan Petre Culianu. Cel din urma scria despre Mosche Idel ca este “cel mai stralucit interpret al misticismului ebraic”. Un savant si un om extraordinar, a carui opera a revolutionat deja toate cunostintele noastre despre Cabala, traditie mistica manifestata in diferite scoli si curente, incepand de prin secolul X.

Cursul este organizat in cinci intilniri, cu urmatoarele teme:

1. In introducerea cursului, voi prezenta aceste doua personalitati si contributia lor majora in domeniu. Dat fiindca Mosche Idel are cateva carti traduse si in limba romana, usor incifrate pentru un cititor nevizat, voi prezenta in prima lectie o talmacire a ideilor de baza din urmatoarele: Cabala – noi perspective; Cabala si Eros; Hasidism intre extaz si magie.

2. A doua lectie va angaja o dezbatere in legatura cu deosebirile dintre Cabala din epoca Renasterii si studiul Cabalei in secolul XX.

3. O a treia lectie intitulata Tehnici mistice, nomice si anomice vor evidentia plansul ca tehnica mistica; ascensiunea sufletului; combinarea literelor numelui divin; vizualizare de culori si rugaciunea cabalistica.

4 + 5 . Ultimile doua lectii vor prezenta lucrarile clasice ale Cabalei  – Zohar, Sefer Ietira, si comentatorii lor din medievalitate.

*Trei dintre participantii la cursul Introducere in CABALA vor castiga prin tragere la sorti cate o carte oferita de Editura Herald: Cartea Stralucirii. Pagini alese din Zohar, Kabbala. Traditia secreta a occidentului sau Doctrina Kabbalei.

Lector: Harry Kuller

Data incepere: 13 Octombrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5;

Frecventa: saptaminal, luni

Varsta Minima: 16 ani

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscrieri la [email protected]

 

Detalii la www.victoriei.ro

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase