Prima pagină Timp Liber

Supravieţuire în doi. Cine este cel mai bun?

Redactia Descopera.ro | 11.01.2010 | ● Vizualizări: 2070
Supravieţuire în doi. Cine este cel mai bun?     discovery channel, supravietuire, supravietuire in doi, Dave Canterbury, Cody Lundin, pericol, salbaticie, concurs + zoom
Galerie foto (3)

Începând cu 1 noiembrie, de la ora 23.00, Discovery Channel te provoacă la noi experienţe extreme prin intermediul celui mai recent serial din seria programelor cu teme de supravieţuire – “Supravieţuire în doi”. Urmăreşte săptămânal, în fiecare zi de luni, programul “Supravieţuire în doi” şi câştigă!

Protagoniştii noului serial, Dave Canterbury şi Cody Lundin (despre care poţi afla mai multe din acest articol) vă arată cum aţi putea rămâne în viaţă în mijlocul sălbăticiei, folosind cunoştinţe despre natură şi tehnici transmise din generaţie în generaţie. Cei doi îşi forţează limitele, încercând să supravietuiasca în condiţii dificile, neavând hrană, adăpost sau mijloace de apărare.

În cele 10 episoade ale noului serial "Supravieţuire în doi", Dave Canterbury, fost militar, şi Cody Lundin, biolog, trebuie să înfrunte pe cont propriu câteva dintre cele mai necruţătoare regiuni ale planetei. Având idei şi metode extrem de diferite, Cody şi Dave încearcă să găsească tactici acceptabile pentru amândoi, luptând zi de zi pentru viaţa lor.

"Supravieţuire în doi" îi poartă pe Dave şi Cody prin toate colţurile Pământului: pe o insulă pustie în largul coastei Nova Scotia, din Canada; în jungla sufocantă din Laos; pe vârful unui munte din Noua Zeelandă; în imensitatea ostilă a unei regiuni extreme din Arizona; şi în cea mai mare mlaştină din lume, în Brazilia. În fiecare loc, cei doi trebuie să iasă cu bine din situaţii potenţial mortale, propunând fiecare tehnici de supravieţuite diferite.

*

CONCURS DESCOPERA.RO & DISCOVERY ROMÂNIA:

În perioada 1 - 29 noiembrie, DESCOPERĂ.ro şi Discovery România te-au provoacat la concurs, invitându-te să descoperi tehnici de supravieţuire, săptămânal, în fiecare zi de luni, prin serialul "Supravieţuire in doi" de pe Discovery Channel România şi să câştigi unul dintre cele 12 kituri de supravieţuire Discovery (fiecare kit este format dintr-un rucsac şi o trusă de supravieţuire). Concursul s-a încheiat. Află aici mai multe detalii despre concurs şi cine sunt câştigătorii! De asemenea, te invităm să urmăreşti, în continuare, celalte episoade ale serialului "Supravieţuire în doi", în fiecare luni, de la ora 23.00, pe Discovery Channel!

Episodul 5, 29 noiembrie - Pană în deşert. Experţi în supravieţuire, Cody Lundin şi Dave Canterbury ajung în celebra "Vale a Vulcanilor" din Peru, pentru a încerca supremul scenariu de supravieţuire în deşert: o maşină avariată la kilometri întregi de orice zonă civilizată, în mijlocul unei zone pârjolite de lavă, cu prea puţine resurse pentru supravieţuire. Aici, Dave şi Cody respectă două reguli, pentru a ne demonstra cum se poate supravieţui într-o asemea zonă ostilă: Dave rămâne lângă vehicul şi lansează semnale, sperând să fie văzuţi şi salvaţi; iar Cody pleacă să caute apă. Mai întâi însă, Dave şi Cody scot din maşină tot ce li se pare util, salvând bateria, farurile, cablurile electrice, anvelopele şi pernele scaunelor. În această expediţie, ei luptă cu roci vulcanice, epuizare, rău de altitudine, deshidratare, rozătoare şi o boală care complică totul.


*

*

*