Home » Timp Liber » Alegerea noastra (februarie): Whitepod

Alegerea noastra (februarie): Whitepod

Publicat: 07.02.2007
La mijlocul lunii ianuarie, gratie celor de la Discovery Channel, care au avut geniala idee de a-si promova emisiunile I Shouldn’t Be Alive 2 si Everest beyond the Limit printr-un press trip organizat in Elvetia, am ajuns, dupa un drum de o ora si jumatate, din Geneva in cantonul Neuchatel, districtul Val-de-Ruz, la Whitepod.

Ce inseamna exact Whitepod imi este greu sa va spun, pentru ca acest ecocomplex este unic in lume… dar ma voi stradui.
Asadar, aparent total nespectaculos, Whitepod este o cabana din lemn (sau, ma rog, un chalet), plus zece corturi (sau pod-uri), toate situate in inima Alpilor, la 1.500 de metri altitudine, intr-un loc linistit si izolat. In chalet se gasesc toate facilitatile care v-ar putea trece prin cap – de la sauna, spa, masaj, bodybuilding, la sala de jocuri, bar, restaurant, club, pian, conexiune la internet, televiziune prin satelit; cu alte cuvinte, tot ce va poate oferi un hotel de 5 stele. Chalet-ul este construit integral din lemn, intr-un stil rustic elvetian – practic si primitor. Urcand muntele, la 10-15 minute de cabana, in proximitatea padurii, se afla pod-urile: platforme ridicate din lemn, pe care se intind spatioase corturi albe in forma de igloo. In fiecare pod se gasesc un pat dublu, un fotoliu, o masuta si o soba cu lemne.
Simplu si reductionist – asa pare construit Whitepod. Cu toate acestea, complexul iti ofera o experienta singulara si paradoxala: te rasfeti cu toate deliciile lumii moderne si, in acelasi timp, respecti filosofia grijii fata de natura si te simti ca si cum ai fi plecat singur, doar cu cortul, undeva in creierul muntilor. Oaspetii complexului se pot delecta cu mancarea traditionala elvetiana (supe de legume, zeci de feluri de prajituri, ciocolata fierbinte si – evident – faimosul fondue din branza), se pot catara pe munte insotiti (sau nu) de ghizi profesionisti, se pot plimba in sanii trase de huskies sau cu snowmobile-ul, ori se pot da cu parapanta, cu schiurile sau cu placa pana la baza Alpilor, unde se afla oraselul Les Cerniers. Pod-urile ofera o priveliste absolut magnifica – fiecare cort are in fata o imensa fereastra de 3 metri inaltime, prin care, in noptile senine de iarna, in timp ce te incalzesti la soba, poti vedea toate asezarile din districtul Val-de-Ruz si o buna parte din lantul Alpilor elvetieni, care prind ca intr-un cerc cantonul Neuchatel. Din pacate, un sejur de o saptamana la Whitepod nu este la indemana oricui – cazarea, masa si activitatile aditionale ridicandu-se la 3.000 de euro de persoana (pentru informatii detaliate, vizitati www.whitepod.com). Daca totusi sunteti dispusi sa cheltuiti aceasta suma intr-o vacanta, exclusivistul Whitepod merita fiecare banut.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase