Home » Timp Liber » Nu ratati! (februarie)

Nu ratati! (februarie)

Nu ratati! (februarie)
Publicat: 07.02.2007
Nu ratati: O traversare de iad, Partea intunecata a vietii focilor cu blana, Adevarul despre Amityville, Un om de cuvant, Clipe de cosmar

O traversare de iad- Discovery Channel, 10 februarie/18.00
James Cracknell, sportiv medaliat cu aur olimpic, si Ben Fogle, prezentator TV, accepta una dintre cele mai dure provocari din lume. Ei vaslesc pe o distanta de 4.800 de km, traversand oceanul in Cursa Atlanticului. In calatoria care dureaza 50 de zile, cei doi ating adesea limitele rezistentei umane, iar in jurnalul lor video surprind momentele acestei batalii cu natura.

Partea intunecata a vietii focilor cu blana- Animal Planet, 11 februarie/ 22.00
Au ochi mari, blanzi si blanita moale. Sunt flexibile si pot fi dresate sa faca salturi mortale si diverse jonglerii in fata publicului. Focile cu blana par a fi dragalase si simpatice, insa in spatele mastii de clovn se ascunde un pradator serios, iar filmul o demonstreaza cu ajutorul a numeroase secvente de vanatoare surprinse in salbaticie.

Adevarul despre Amityville- Viasat Explorer, 20 februarie/23.00
In 1976, membrii familiei Lutz au fugit din casa lor din Amityville, Long Island, spunand ca au fost goniti de fenomene terifiante si inexplicabile. Anterior, in aceeasi casa, o familie intreaga fusese macelarita, iar ucigasul declarase ca a actionat la comanda diavolului. Povestea a devenit un succes international si a dat nastere la numeroase carti si filme.

Un om de cuvant- Viasat History, 25 februarie/20.00
Intr-o mansarda din apropierea strazii Fleet, in Londra epocii georgiene, un scriitor depresiv, „condei mercenar“ care suferea de sindromul Tourette, a facut pentru limba engleza ceea ce Newton a facut pentru astronomie, clasificand cuvinte, stabilindu-le intelesul, facand ordine in haosul lingvistic. Documentarul spune povestea crearii Dictionarului Johnson si pe cea a autorului sau, Samuel Johnson.

Clipe de cosmar- National Geographic, 27 februarie/22.00
In 1972, gruparea palestiniana Septembrie Negru a patruns in campusul olimpic de la München, ucigand doi sportivi israelieni si luand ostatici alti noua. Dupa o zi in care negocierile intrasera in impas, s-a ajuns la intelegerea de a scoate prizonierii din tara cu avionul. A izbucnit o disputa armata, care s-a sfarsit printr-o explozie masiva…

Luna viitoare pe… Viasat History- Primul razboi-fulger
Timp de 50 de ani de la prima folosire a dirijabilului – pentru recunoastere, in razboiul civil american –, aceasta tehnologie de zbor a fost mult mai eficienta decat avioanele. Lucrurile s-au schimbat abia la mijlocul primului Razboi Mondial, in 1916, dupa o lupta intre doi piloti inamici deasupra strazilor Londrei. Jurnalele lor exista inca, la fel si impresionanta scrisoare de dragoste scrisa de pilotul german sotiei sale chiar in noaptea de dinaintea ultimei sale misiuni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase