Home » Timp Liber » Best of (martie)

Best of (martie)

Publicat: 09.03.2007
Descopera.ro recomanda Best of: Carte, Internet, Tv, Film, Fotografie

CARTE
Istoria unui rege detronat de Michel Pastoureau are ca subiect un semizeu al epocii medievale: ursul. Autorul nu deschide o pagina de „istorie naturala“, ci mai degraba una privind mentalitatile: el analizeaza felul in care ursul a invadat imaginarul populatiilor germanice, al celtilor si grecilor, care au facut din el simbolul puterii absolute.

INTERNET
E limpede ca, daca veti da click pe fusionanomaly.net, veti fi absorbiti instantaneu si tot la fel de limpede este ca iesirea nu va mai e garantata. Este un site despre arta moderna, compus de un webmaster cu viziuni psihedelice si care isi aseaza munca sub semnul unui citat din Amurgul idolilor de Nietzsche: „Pentru ca arta sa existe, e nevoie de o conditie fiziologica preliminara: intoxicarea“.

TV
Pe canalul France 3, George Benamou a avut ideea realizarii unei serii de emisiuni de divertisment care sa istoriseasca episoadele-far ale societatii franceze prin intermediul muzicii acelor perioade. Primul episod, difuzat in cursul lunii trecute, s-a intitulat 1967, revolutia sexuala prin cantece si a avut in centrul atentiei melodia lui Gainsbourgh 69, anul erotic.

FILM
Actiunea filmului The Good German al lui Steven Soderbergh are loc intr-un Berlin ruinat, in care evolueaza Jack Geismer (interpretat de George Clooney), un corespondent de razboi american venit sa relateze, in 1945, desfasurarea lucrarilor Conferintei de la Potsdam.

FOTOGRAFIE
La Paris, in extraordinarul muzeu al stravechilor civilizatii de pe Quai Branly, s-a deschis o expozitie care infatiseaza amanuntit opera lui Désiré Charnay, unul dintre pionierii fotografiei arheologice. Majoritatea lucrarilor expuse prezinta situri precolumbiene, aztece si mayase din peninsula Yucatán.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase