Home » Timp Liber » Best of (aprilie)

Best of (aprilie)

Best of (aprilie)
Publicat: 04.04.2007
Descopera.ro recomanda "Best of": Carte, Internet, TV, Film, Muzica

CARTE
Cele 1001 de carti pe care ar fi trebuit sa le citesti aparut la editura Flamma­rion, cu o prefata de Jean d’Orme­sson, este un ghid excelent pentru cei care vor sa stra­lu­ceasca la intalniri oficiale, la dineuri, sau la rendez-vous-uri galante. Carti selec­­tate si povestite cu har, in spiritul ame­rican al culturii de lista, rezumate ingenioase, cu inserturi revelatoare.

INTERNET
In randul placerilor interzise, mazgalitul, artistic sau nu, al peretilor se afla pe unul dintre locurile fruntase. Iata de ce genera­torul de graffiti www.graffiticreator.net este un succedaneu glorios care poate fi incercat la birou si care va poate oferi in­cre­dibil de voluptuoase mo­mente de defu­lare. Desigur, e excelent si pentru grafferi, care pot gasi aici superbe mo­de­le de fonturi si de combinatii cromatice.

TV
Dupa deja celebrul model al BBC-ului, care reviziteaza constant patrimoniul operelor literare fundamentale din Marea Britanie, de la Shakespeare, la Dickens sau Jane Austen, postul TV France 2 a pornit, la jumatatea luii martie, o cala­torie prin opera lui Guy de Maupassant, care a durat circa o luna. Pornind de la nuvelele si povestirile autorului, au fost realizate doua filme pe saptamana.

FILM
Cetatea interzisa. Ne aflam in China se­colului al X-lea, in vremea dinastiei Tang. Intors dupa inde­lun­gata absenta inlaun­trul Ce­tatii imperiale, Imparatul desco­pera itele unui teribil complot ce se punea la cale chiar in inima propriului sau palat. Periculoasele aliante si intor­to­cheatele manipulari ale conspiratorilor nu au decat un singur scop: sa smulga puterea in cel mai mare Imperiu al lumii.

MUZICA
Pe 5 aprilie s-a incheiat cea de-a 11-a editie a Festivalului Imaginarului. Inte­li­gen­ta si bogata, manifestarea s-a des­fasurat in numeroase insti­tutii ale spec­tacolului din Paris. Tema de anul acesta a vizat formele traditionale ale artei su­netelor. Din Malaezia pana in Peru, s-au strans si au per­for­mat la Paris aproape toate instrumen­tele muzicale ale lumii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase