Home » Timp Liber » Alegerea noastra (mai): Second life music

Alegerea noastra (mai): Second life music

Alegerea noastra (mai): Second life music
Publicat: 02.05.2007
La orice ora din zi si din noapte, undeva in Second Life are loc un concert live. Pentru a ajunge la un astfel de eveniment (absolut gratis), este nevoie sa intrati in meniul de search, in Events, live music. O sa ramaneti surprinsi de diversitatea de stiluri si artisti pe care ii veti intalni.

De la muzica clasica de cea mai buna calitate la cel mai psihedelic house, de la rock greu la un jazz ambiental si visator, de la muzica traditionala la folk – absolut tot ceea ce va pofteste inima (sau, ma rog, in cazul de fata, urechea) veti descoperi in SL. 

Nu are rost sa fac aici o lista a artistilor care performeaza in SL (numarul lor este ametitor de mare, motiv pentru care nici nu i-am ascultat pe toti). Va voi dezvalui insa care sunt preferatii mei de pana acum. 

Asadar, daca va plac chitara acustica, rock-ul si blues-ul, mergeti negresit la un concert Dan Octavia. Tipul are niste cover-uri extrem de reusite (si originale) dupa cateva hituri all times: Polly – Nirvana, Personal Jesus – Depeche Mode si mai ales Werewolves of London, o superpiesa pe care, probabil, majoritatea dintre voi nu o cunoasteti, a lui Warren Zevon. O piesa pe care Dan a reorchestrat-o aproape in totalitate. In plus, acest britanic cu voce guturala si ragusita, dar foarte puternica, are o multime de compozitii proprii, cu nimic mai prejos decat melodiile deja mentionate. In acelasi stil se incadreaza si americanul Etherian Kamaboko, cu singura mentiune ca performeaza numai melodii proprii. Melodii pe care Ethe (cum ii spun cunoscutii) le-a compus in timpul Razboiului din Golf, unde a luptat ca soldat. Daca aveti ceva vechime in joc si sunteti familiarizati cu universul SL, veti gusta din plin versurile melodiilor lui Ethe. Acide, sarcastice sau comice, acestea descriu tocmai diversele experiente pe care le puteti trai in Second Life.

In cazul in care sunteti un iubitor de jazz, este musai sa il vedeti la treaba pe Anakin Gallager, un adevarat virtuoz al saxofonului si pianului. In sfarsit, daca va place muzica house, cautati-l pe Cyberpiper, un tip care combina in mod bizar dar armonios sintetizatorul electronic cu muzica la cimpoi.

Nu in ultimul rand, daca voi insiva sunteti cantareti amatori (sau, de ce nu, profesionisti), puteti performa oricand in Second Life. Tot ce trebuie sa faceti este sa va downloadati pro­gramul SimpleCast (www.spacialaudio.com). Intrati apoi in joc, mergeti in cluburi si luati legatura cu managerii. Va vor primi cu bratele deschise.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase