Home » Timp Liber » Best of (septembrie)

Best of (septembrie)

09.06.2007
Best of (septembrie)
Vezi care sunt cele mai interesante subiecte din luna septembrie din categoriile: Carte, Internet, Film, TV si Festival

CARTE
Meucci a inventat telefo­nul, dar cel care a profitat de aceas­ta in­ventie a fost Gra­ham Bell. Tesla a nascocit pe banda rulanta, dar n-a izbutit sa scoa­ta profit de pe urma inventiilor sale, ge­nia­lul Diesel si-a sfarsit existenta in conditii mizerabi­le. Despre ei si despre altii ase­menea in Les grands esprits ont toujours tort de Jean-Baptiste Giraud, Éditions du Moment.

INTERNET
Dupa ce intri pe adresa www.testcafe.com, te inscrii, iti pui ca­fea­ua de dimineata de-a dreapta, aprinzi, eventual, pipa si incepi sa raspunzi la tonele de teste pe care site-ul ti le pune la dispozitie. De la cariera la performante sexuale si de la IQ la aptitudini artistice, totul poate fi masurat aici. In plus, poti apela la quizz-teste avand ca subiect istoria, geografia sau stiintele naturii.

FILM
Transformers este ultimul film al lui Michael Bay. Pe Pamant a izbucnit un nou razboi interrobotic, care opune clanul eroicilor Autoboti celui al diabolicilor De­cep­ticoni. Toti „botii“ au facul­tatea de a se transforma in doar cateva secunde in avi­oa­ne cu reactie, camioane sau arme. Ie­sit luna trecuta pe piata din SUA, filmul a spart box office-ul, reali­zand incasari su­perioare ultimei pelicule cu Harry Potter.

TV
Un nou episod (Cetatea pierduta) din Ushuaia nature a fost difuzat la inceputul lunii trecute pe TF1. Nicolas Hulot, protagonist si povestitor de mare talent, aventurier ecologist si om de stiinta, s-a incumetat, de aceasta data, sa coboare pe Mekong, fluviul mitic, din provincia Kammuan (Laos) pana la templele din Angkor (Cambodgia), cu o luntre si cu hidroavionul…

FESTIVAL
Intre 2 si 12 august a avut loc, in loca­litatea Lorient din Bretania, Festivalul Interceltic. Au fost prezenti 650.000 de spectatori, au participat 4.500 de canta­reti, dansatori, artisti plastici, profesori universitari, cineasti din Irlanda, Tara Galilor, SUA, Canada, Australia, iar invita­ta-vedeta de anul acesta a fost Scotia.