Home » Timp Liber » Nu ratati! (septembrie)

Nu ratati! (septembrie)

Nu ratati! (septembrie)
Publicat: 07.09.2006
Nu ratati: Abuz de istorie, Epidemii, Razboiul lumii, Tehnologia animalelor, Colectia regatului naturii: Fantomele padurii virgine, Sosiile digitale.

Brainiac: Maniaci ai stiintei.
Abuz de istorie
Discovery Channel, 9 septembrie/17.00
Maniacii stiintei se avanta in trecut pentru a afla totul despre cele mai cumplite torturi, arme si pedepse, dar si despre leacuri stravechi sau tratamente de infrumusetare. Ei verifica daca Churchill era indreptatit sa laude materialul numit Pykrete si se intreaba la ce se gandea Cleopatra cand spunea ca laptele de magar e bun pentru piele.

Epidemii
National Geographic, 9 septembrie/23.00
In 1963, un marinar aduce variola in Stockholm, Suedia. Dupa 122 de zile de la izbucnirea epidemiei, interval in care se inregistreaza 27 de contaminari, patru decese si un oras paralizat de teama, situatia incepe sa se amelioreze. Astazi, doua congelatoare de mare securitate, unul aflat in Rusia, celalalt in America, gazduiesc fatalul virus.

Razboiul lumii
Viasat History, 18 septembrie/20.00
In opinia lui Niall Ferguson, secolul XX s-a dovedit cel mai violent din istoria omenirii. Aproape ca nu a existat an in care sa nu se manifeste violente organizate, la scara mare, intr-o parte sau alta a lumii. Conform lui Ferguson, nu nationalismul a alimentat conflictele, ci imperiile si nu ideologiile de clasa, ci acelea de rasa. In plus, nu Vestul a triumfat cu trecerea anilor. Puterea a migrat, treptat, spre noile imperii din Est.

Tehnologia animalelor
Viasat Explorer, 19 septembrie/18.00
Planeta noastra devine rapid suprapopulata, iar tehnologia trebuie sa foloseasca spatiul existent pentru a construi supercolonii menite sa adune cat mai multi oameni intr-un spatiu restrans. Supercolonistii din natura au deja propriile strategii: de la termitele oarbe, care ridica turnuri de mii de ori mai inalte decat ele, pana la sobolanii de prerie, care construiesc orase subterane cu milioane de „locuitori“.

Colectia regatului naturii: Fantomele padurii virgine
Animal Planet, 23 septembrie/21.00
Pe Princess Royal, o insula impadurita din British Columbia, niciodata locuita de oameni, isi are „casa“ o specie rara de urs alb supranumita Fantoma padurii. Traind intr-o senina izolare, animalul nu se inrudeste cu ursul polar, ci cu ursul brun. Cele aproape 400 de exemplare de aici nu au trait niciodata experienta contactului cu omul.

Multimedia
Sosiile digitale
Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, comunica de multa vreme prin e-mail cu episcopii sai. Saptamanile trecute, a poftit insa la ceva mai mult: vrea sa-si si vada interlocutorii la fata pe ecranul computerului ecleziastic.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase