Home » Travelling » Unde ne petrecem Craciunul? (II)

Unde ne petrecem Craciunul? (II)

Publicat: 21.12.2007
V-ati intrebat cum reusea balaiul Nica din “Amintiri din copilarie” sa convinga soarele sa iasa dintre nori numai cu un zambet? Sunt unii dintre noi, care cu siguranta ar dori sa-i cunoasca secretul. Daca adorati sa stati intinsi la soare intr-un sezlong comod si sa va bucurati de sunetul apei in timp ce savurati un cocktail, atunci cu siguranta ca locul dumneavoastra este pe plaja. Si cum pana la vara mai sunt sase luni, iar Craciunul bate la usa, poate ca ar trebui sa va ganditi la o celebrare a Craciunului in stil propriu. Va sugeram o destinatie, care cu siguranta nu va va lasa…rece.

Insula eternei primaveri
Tenerife este cunoscuta, datorita climei sale, drept “Insula eternei primaveri”, fiind, in acelasi timp, cea mai mare si cea mai populata dintre insule. Cu toate acestea, veti observa ca nici un oras nu seamana cu celalalt, de aceea nu este suficient sa vizitati doar unul. Va invitam sa va bucurati de mostenirea culturala si naturala a acestor locuri.
Santa Cruz de Tenerife, una dintre cele doua capitale ale insulelor, este un oras puternic dezvoltat din punct de vedere economic si administrativ, acesta fiind unul din motivele pentru care sediul Parlamentului Insulelor Canare a fost stabilit in acesta capitala.

Mergand mai departe, catre orasul La Laguna, ajungem in fosta capitala a insulelor, declarata in zilele noastre patrimoniu al umanitatii de catre U.N.E.S.C.O. Orasul este, de asemenea, si mandrul detinator al celei mai importante universitati din Insule. Desi nu este un oras foarte mare, se remarca prin arhitectura deosebita a cladirilor si frumusetea bazinelor naturale. Daca ne continuam calatoria, ajungem in Garachico, detinatorul celui mai important port al insulei, in trecut. Astazi a ramas doar nostalgia si o priveliste romantica incantatoare.  Foarte aproape de Garachico veti descoperi plaje intinse formate din nisip negru si bazine naturale.
Intrand pe taramuri mitologice, ajungem in Icod de los Vinos, cunoscut si sub denumirea de El pueblo del Arbol Mitológico del Dragón (Satul Arborelui Magic al Dragonului).

Daca va intrebati cum arata acest arbore, aflati ca exista si astazi, la fel de impunator ca odinioara.  Despre el se crede ca era un sanctuar pentru guanches, populatia arborigena care locuia insula inainte de venirea spaniolilor. Legenda spune ca acesti arborigeni aveau puteri magice, iar arborele era locul unde practicau magia.
Astazi, insa, orasul este cunoscut datorita vinurilor de calitate pe care le produce si caselor in stil colonial.
In Villa Mariana de Candelaria se gaseste imaginea Fecioarei din Candelaria, patroana spirituala a Insulelor Canare, constituind in acelasi timp loc de pelerinaj pentru credinciosi si loc de vizitat pentru curiosi.

Pentru a vedea peisaje care va vor taia respiratia si constructiile impunatoare ale celui mai bun arhitect al tuturor timpurilor, Natura, mergeti catre Guimar, localizat intr-o vale si inconjurat de plantatii de banane intinse si de canioane nemaivazute. Foarte aproape se afla satul Los Realojos, unde se afla cea mai veche biserica din insule.
In Orotava veti putea admira casele construite in stil traditional. Spectaculoase pentru ochiul unui iubitor de frumos sunt asa-numitele Casas de los Balcones, cladiri din secolul XVII, cu balcoane specifice Insulelor, construite din lemn de pin. Cea mai inspirata perioada pentru a vizita Orotava este in timpul celebrarii Corpus Christi, atunci cand orasul este decorat cu flori, iar strazile sunt acoperite cu pamant in sase culori diferite adus de prin imprejurimi.

Orasul este localizat in valea Orotava, comparata des cu paradisul pe pamant. Se spune despre celebrul cercetator, Alexander von Humboldt, ca o data ajuns in aceasta minunata vale a ingenuncheat in fata frumusetii care i se infatisa in fata ochilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase