Home » Travelling » Peru – misterele civilizatiilor apuse

Peru – misterele civilizatiilor apuse

Publicat: 20.05.2008
Incasii nu au folosit roata, nu au stiut sa scrie, si totusi au reusit sa cladeasca un imperiu vast si prosper. Renumele statului Peru nu e legat insa doar de Machu Picchu, ci si de jungla amazoniana sau de desenele „extraterestre” de la Nazca.

Granita dintre realitate si poveste ti se va parea firava atunci cand vei calatori in Peru. In aceasta tara din vestul Americii de Sud oamenii traiesc, parca, simultan, in doua lumi paralele: una a concretului si o alta a misterului. Oriunde ai pasi, simti vibratia civilizatiei incase. Multe dintre locuri nu s-au schimbat prea mult de-acum 500 de ani, cand marele imperiu era la apogeu.

Rabdarea, perfectiunea si spiritul organizatoric. Acestia sunt stalpii pe care s-a cladit Imperiul Incas, cel mai mare din America precolumbiana. Inceputurile acestei civilizatii au fost localizate in jurul anului 1.200, cand istoria mentioneaza un mic trib in partea de sud a actualului stat Peru. Doua secole mai tarziu, conducatorul Pachacuti avea sa schimbe mentalitatea poporului sau prin campaniile militare organizate pentru a cuceri teritoriile din jur. Trei sute de ani mai tarziu, Imperiul Incas, sau Tahuantinsuyo, numara 12 milioane de suflete si ocupa o fasie lunga de 4.000 km si lata de 800 km care pornea din nordul Columbiei si ajungea pana in centrul statului Chile, incluzand Ecuadorul, Peru, Bolivia si o parte a Argentinei. Locuitorii lui se autointitulau „copiii Soarelui”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase