Home » Travelling » Giethoorn – mica Venetie a nordului

Giethoorn – mica Venetie a nordului

Publicat: 10.09.2009
Venetia este visul tuturor romanticilor, locul ideal de vacanta pentru orice pereche de indragostiti fascinata de povesti nemuritoare de dragoste. Venetia mediteraneana este cea la gandul careia obisnuim sa suspinam, insa putini stiu ca Europa este suficient de mare pentru a gazdui doua Venetii, care, desi nu au foarte multe lucruri in comun, nu sufera diferente majore la capitolul impresie artistica.

Giethoorn sau Venetia nordica este o asezare mica, ridicata in inima Olandei. Mai exact, in provincia Overijssel.

Intră în GALERIA FOTO!

Este inconjurata de o vasta rezervatie naturala, al carei nume, De Wieden, il veti intalni deseori in brosurile turistice locale. Poate ca va intrebati de ce este inscris un satuc pe lista obiectivelor turistice din Olanda, alaturi de centre urbane importante ca Amsterdam sau Rotterdam?

Imaginati-va o oaza de verdeata, brazdata de canale si lacuri, unde micile asezari rurale sunt asemenea unor „pete” de civilizatie umana, un exemplu perfect de comuniune om-natura. Linistea locului este cand si cand tulburata de catre turistii multi, unii zgomotosi. Insa si acestia termina prin a adopta un comportament evlavios, demn de o biserica, atunci cand patrund in aceasta lume feerica. Peisajul rural este format din case vechi de 200 de ani, podete de lemn, care fac legatura intre gospodarii si centrul satului, si o singura alimentara (ca in vremurile bune). In rest, pietoni, biciclete si barci. Fara masini, fara poluare, fara fite corporatiste, fara stres. Doar o vacanta ce pare perpetua petrecuta intr-o atmosfera prietenoasa. Suna ca un vis, dar cu toate acestea, 2.620 de oameni il traiesc zilnic. Ne-am putea multumi sa ii invidiem sau am putea sa le facem o vizita.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase