Home » Travelling » 4 * 4 Off road adventure

4 * 4 Off road adventure

Publicat: 22.08.2007
Nu toti soferii dispretuiesc drumurile proaste, gropile, pietroaiele si noroiul, ba unii chiar le cultiva, ca pe un suport obligatoriu al devoratoarei lor pasiuni!

Si un Perfect Strike Ford, un Tuned-Port Chevv, un Desert Dodge, un Renegade Jeep, un Isuzu Trooper sau un Land Rover Defender, adica un 4×4 sau macar un SUV cu dotari speciale (suspensii modificate, jenti din aliaje rare si gratare cromate, motoare V-8 turbo preparate, diferential Zexel Torsion, cauciucuri „de tractor”)? Nu-i asa ca pe asfaltul de pe Route 66 sau pe Autostrada del Sol n-ai ce face cu asemenea minunatii de tanculete (pot fi si Hummer, nu-i bai!)?

Cel mai placut mod de a-ti „strica” masina
Ce-ar fi sa-l busesti pe al tau pe drumul vechi al incasilor (Caminos del Inca) din Peru sau traversand un canion din Nevada, sa experimentezi emotia unui safari in Kenya ori, daca te tin amortizoarele, sa te dedai unei aventuri pe Kangaroo Island, in Australia?

Nu-ti suna agentul de asigurari inaintea acestei calatorii, s-ar putea sa nu-i surada ideea si sa incerce sa-ti anuleze polita! Indiferent de parerea lui, tu vei avea parte de adrenalina 100%, ba chiar de momente rare de imponderabilitate, cand, opintindu-te in coltul unei stanci, vei capata suficient avant pentru a pluti peste o viroaga din Wyoming sau din Noua Zeelanda (alte posibile destinatii pentru cateva zile fara reguli de circulatie).

Ideea e ca, intre o sosea cu patru benzi spre Rai si o poteca intortocheata spre Iad, s-ar putea sa preferi varianta a doua, care elimina monotonia, te zgaltaie excitant si iti confera sentimentul ca, pentru tine, omul-masina cu tractiune integrala, imprevizibilul s-a nascut anume in clipa in care, vrand sa eviti o balta, virezi brusc spre… o prapastie! Raliu al groazei sau joc video de ultima generatie, aventura off road a inceput si pentru tine. Totul e ca airbag-ul sa functioneze perfect, iar GPS-ul sa-ti fie, in continuare, caine de paza in noaptea in care farurile te-au lasat, iar hartile au mucegait deja de-atata umezeala…

Foto: Guliver, Playboy

 

 

FACTS


Off road net
www.enjoyperu.com
www.truckworld.com
www.2find-tour-operators.com

Variante de drum
Inca 4 WD Tour Paracas-Arequipa-Cuzco, Peru 2.900-3.330$
Millenium Expedition to Machu Picchu, Peru 1.400$
Sheep Mountain Wyoming-Montana, SUA 1.700$
Wild Paradise Off Road Safari, Kenya 1.722$
Dual Sport Adventure (motorcycle & off road), Noua Zeelanda 3.200$
Adelaide & Kangaroo Island, Australia 1.020$
Drive Cape York Adventure, Australia 1.699$
Superoferta: Gold Mine-Ghost Town (Eldorado Canyon), Nevada, SUA 113$/zi * Masinile sunt puse la dispozitie de catre organizatori

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase