Home » Travelling » Scotia pamantul nemuritorilor

Scotia pamantul nemuritorilor

Publicat: 23.08.2007
Eilean Donan, unul dintre cele mai impresionante si romantice castele scotiene. Conform statisticilor, este cea mai fotografiata cladire din Scotia. Ridicat in jurul anului 1220, edificiul a fost resedinta mai multor capi ai stravechiului clan Kintail, din care s-au desprins clanurile intemeietoare MacRae, MacKenzie si McLeod. In timpul razboiului din 1719, dintre clanurile rebele si armata regala britanica, Eilean Donan a fost distrus aproape in intregime. In 1911, ruinele castelului au fost cumparate de catre John MacRae, urmas al exponentilor celebrului clan omonim, care a reconstruit si restaurat intregul edificiu un an mai tarziu

O vreme aproape mereu neguroasa, care ascunde privirii peisajul magnific al tinuturilor muntoase. Castele si fortarete puternice, ridicate in zorii Evului Mediu – in timpul intunecat al inchegarii clanurilor –, de catre arhitecti care au sacrificat, de cele mai multe ori, aspectul estetic in favoarea pragma­tismului cazon.

Un melanj bizar intre o organizare sociala inchisa si niste idealuri colective deschise, novatoare. Si mult, mult, foarte mult whisky… Intre aceste coordonate s-au format si au evoluat cei mai mandri, dar si mai conservatori urmasi ai celtilor – scotienii.

Foto: James Philip Nelson/TCS

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase