Home » Travelling » Croaziere exotice De veghe in lanul de smarald

Croaziere exotice De veghe in lanul de smarald

Publicat: 31.08.2007
Dorinta de a evada din monotonia cotidiana te poate impinge, o data in viata macar, sa-ti iei lumea-n cap (la propriu!) si sa deraiezi pe harta spre o insula de departe, in al carei golf te asteapta un cochet vas de croaziera.

MALDIVE Cand te-ai saturat de Pacific, de ce n-ai opta pentru una din cele 1.200 de insulite de coral din Oceanul Indian, care aduna laolalta o suprafata de 90.000 kmp? Dintre ele, numai vreo 200 sunt locuite, dar asta nu inseamna ca nu le poti vizita si pe cele ramase in stare de salbaticie pura.

Exploratorii isi pot stabili ca baza capitala Male, unde nu zabovesc, totusi, decat pentru a-si ridica proviziile necesare, inclusiv atat de necesarele tuburi de oxigen. Cum sa nu-ti doresti sa parcurgi fabuloasele gradini subacvatice care inconjoara atolii tropicali? Sau, pentru pescarii patimasi, cum sa ratezi o partida de catch and release in lagunele de culoarea smaraldului? Ca variatie, carcotasii pot parasi zona pentru alte minunatii ale Oceanului Indian (Comore, Seychelles, Madagascar, Mauritius sau Reunion), insa paradisul celor cu adevarat pretentiosi raman Maldivele.

GALAPAGOS In Insulele Galapagos, situate la 600 de mile vest de coasta Ecuadorului (caruia ii si apartin), broastele testoase nu se mananca, ci se studiaza sau, pur si simplu, se admira. Sunt cele mai mari din lume, sunt protejate prin acorduri internationale si pot face obiectul unor croaziere de interes strict stiintific. E pacat insa daca te rezumi doar la un elogiu tarzielnic adus lui Antipa.

Daca nu faci din biologia comparata telul vietii tale, poti decola de pe aeroportul din Guayaquil, iar dupa doua ore, ajuns pe insula, poti opta pentru o a doua parte a expeditiei, customizata la bordul unui mic iaht. Ai la dispozitie propriul echipaj si n-ai decat sa-ti faci programul dupa cum te taie capul: partide de scufundari, surfing sau, dincolo de orice regula prestabilita, o lenesa plutire de placere in jurul insulelor si insulitelor din arhipelag.

CAYMAN Caraibele par sa se fi demodat, nu insa si Cayman, ultima perla a zonei (la sud de Cuba), inca neatinsa de uzura morala. Atractiile locale – pe langa parasailing (ramura a schiului nautic in care esti dependent de… parasuta!), explorarea recifului cu un mic batiscaf sau faimoasa Saptamana a Piratilor (veritabil festival national care se tine la sfarsitul lui octombrie) – includ bucataria, axata, in principal, pe preparatele din broasca testoasa (supa, friptura, placinta!) si dintr-o varietate de molusca (numita „conch”) cu gust dulceag, care poate fi gatita in lapte din nuca de cocos, dres cu ceapa si cu toate mirodeniile tropicale.

Pe insula Gran Cayman, te asteapta peste 100 de restaurante avand ca specific fructele de mare, asa incat, daca pornesti incoace cu un vaporas care pleaca de pe coasta mexicana, de la Cozumel, de pilda, nu uita sa iei cu tine o sticla de tequila adevarata, asa, de pofta!

TAHITI Gauguin stia de ce! Si nu doar de dragul sanilor dezgoliti ai bastinaselor s-a stabilit aici fostul functionar bancar, dedicandu-se picturii. Il banuiesc pe artist fascinat de ritmul lent al vietii in insulele polineziene, unde timpul are o infinita rabdare, propice cultivarii feluritelor pasiuni, de la universalul golf practicat si in Bora Bora, la mult mai intimele luni de miere, in care beneficiezi nu doar de deliciile specifice, ci si de discounturi de pana la 40%!

Asta in conditiile in care uiti de ritualul sec de la Primaria Sectorului 1 si alegi, in schimb, ceremonialul oficiat de un sef de trib, acompaniat de un grup de ursitoare grasute, cantand insa dumnezeieste. Iar noaptea nuntii o poti consuma pe o barcuta ancorata intr-o laguna privata (breakfastul de a doua zi e, fireste, inclus in pret).

BAHAMAS Cele mai multe croaziere spre Insulele Bahamas au ca puncte de plecare Miami si Port Canaveral, mai rar Fort Lauderdale, Tampa, New York sau Charleston, Carolina de Sud. Destinatiile favorite sunt Freeport (pe Grand Bahama Island), la 100 de mile est de Miami, si Nassau (capitala arhipelagului), aflata la 180 de mile est de Florida. Unele linii maritime de agrement propun escale si pe insule mai mici, precum Coco Cay (daca vei calatori cu Royal Carribean Lines) sau Great Stirrup Cay (in varianta Norwegian Cruise Lines).

Se propun de asemenea excursii tematice, axate pe activitati sportive: golf, scuba diving sau snorkeling. Pentru cei fascinati de bogatia recifului, dar nu foarte dornici sa plonjeze ei insisi in adancuri, exista si varianta de a calatori pe nave mai mici, cu fundul transparent, din fibra de sticla.

Foto: Guliver

FACTS


Informatii utile

Contacte www.bahamas-vacation-cruises.com www.ncl.com www.leisure.travelocity.com www.carnival.com Preturi Croaziera de la 150 $/zi Golf de la 125 $/zi Scuba diving de la 50 $/zi

Informatii utile
Contacte www.caymanislands.ky www.turtle.ky www.destination.ky www.piratesweekfestival.com Preturi Croaziera de la 200 $/zi Pachet Pirates Week de la 800 $ Parasailing de la 100 $ sedinta (2 ore)

Informatii utile
Contacte www.tahiti-cruises-and-vacations.com www.funtahiti.com www.paymetravel.com www.tahiti-accomodation.com www.radisson7seas.com Preturi Croaziera 7 zile 2.795 $ Luna de miere in Bora Bora 3.800 $ (10 zile, 2 persoane) Ceremonial complet de casatorie 1.100 $

Informatii utile
Contacte www.tropicalislandsvacation.com www.maldivecruises.com www.divingtravel.com/maldiviana.htm www.surfmaldives.com Pret Tur 7-15 zile 3.000 – 10.000 $ (all included)

Fact
www.galapagosadventures.com www.galapagosislands.com www.zenithecuador.com www.mythsandmountains.com Preturi Transfer de la Guayaquil 333 $ Sejur de la 2.000 $ Excursie 4 zile de la 1.100 $ Taxa de intrare in rezervatie 100 $

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase