Home » Travelling » Primul roman pe Manaslu

Primul roman pe Manaslu

Primul roman pe Manaslu
Publicat: 22.06.2006
"Oamenii nu au invins Muntele; ei au invins cel mult slabiciunea din ei, ridicandu-se pentru o clipa la inaltimea Muntelui." -Reinhold Messner

2 aprilie, duminica
La insistentele lui Romeo, astazi de dimineata am facut un zbor de agrement deasupra Himalayiei. Am vazut Everest, Makalu, Cho Oyu, Lhotse si, micut, in spate, preferatul meu, Kanchenjunga. A durat o ora, a fost destul de interesant, dar departe de ceea ce inseamna sa te afli cu adevarat acolo.

4 aprilie, marti
Este ultima zi in Kathmandu si, de acum, expeditia incepe cu adevarat. Am vizitat pub-ul Rum Doodle, in care cei care au escaladat Everestul primesc masa gratuita (va dati seama ce personaje am intalnit acolo). Speram sa avem un zbor placut- pilotul de "heli" e rus, obligatoriu in Himalaya, iar rusii sunt the best!

5 aprilie, miercuri
Am aterizat la Sama Gaun (3.500 m), ultimul sat in drumul spre BC (Base Camp, tabara de baza), pe o vreme superba, avand vedere in sus pana la 5.000 de metri. S-a stabilit sa stam aici doua zile, pentru aclimatizare; doar Romeo a vrut sa plecam imediat mai departe.

8 aprilie, sambata
Suntem la 4.800 m, in BC. Aici ninge in fiecare seara, dar dimineata e soare. Azi am urcat pana la 5.400 m (eu, Inaki, Jorge, Denis si Serghei), pentru aclimatizare si pentru marcarea rutei (cu bete de bambus). Traseul are destul de multe crevase, am mers legati in coarda- era pe bune daca s-au legat si kazahii! Maine voiam sa echipam Camp 1, 5.800 m, dar nu am facut pouja, o ceremonie religioasa fara de care nu se urca pe munte. Inaki e superstitios, zice ca e mai bine sa respectam traditia. Si eu sunt de aceeasi parere, chiar daca intarziem o zi.

12 aprilie, miercuri
A aparut expeditia germana, super funny, se pare for the first time in Himalaya, echipata ca la catalog. Inaki se intreba daca sa ii lasam sa termine de sapat imensa platforma de zapada in stilul lor teuton, sau sa le spunem ca stau sub un culoar de avalansa? Aici BC este diferita de a altor munti, are putine locuri neexpuse, cele mai bune fiind ocupate de primii veniti, adica de noi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase