Home » Travelling » Cele mai „cool” destinatii pentru vacanta de iarna

Cele mai „cool” destinatii pentru vacanta de iarna

Publicat: 09.11.2006
Iarna nu-i ca vara, dar nu mai e nici ca in copilaria noastra: poti sa-l vizitezi pe Mos Craciun la el acasa, insa, la fel de bine, poti lua parte la Balul Imperial de la Viena, poti pleca in safari sau poti merge la un spa in Columbia Britanica. Cui vrea sa plece la schi ii recomandam Aspen. Silviu Leahu are amanunte.

LAPONIA
Copiii de orice varsta viseaza cu ochii deschisi la intalnirea cu Mos Craciun. Aceasta este posibila, dar pentru ea trebuie calatorit in Laponia finlandeza, dincolo de Rovaniemi. Si, pentru ca aventura in tara zapezilor vesnice sa fie completa, o zi te vei imbarca pe un spargator de gheata care actioneaza in Oceanul Arctic, pranzul fiindu-ti servit la bord. La intoarcere, fii sigur ca in hotel te asteapta o sauna zdravana, dupa care, cu sufletul si trupul purificate, poti face o vizita in satul lui Mos Craciun.

Dumnealui te va intampina personal, impreuna cu doamna sa (caci exista, iata, si perechea-i feminina, fapt rareori consemnat in cartile de povesti). Familia de basm locuieste, evident, la o ferma de reni, pe care insusi Mosul ii antreneaza pe tot parcursul anului. In ziua de Craciun, pe 25 decembrie, are loc Carnavalul Zapezii, care consta in plimbari cu snowmobilul sau cu scuterele cu talpici, ori in partide de pescuit la copca sau de ice golf. Bufetul de gala include, vai, friptura si carnati de ren, piure de cartofi cu ciuperci Puikula, ciorba de somon si tarte cu fructe de padure arctice. La final, se ureaza „Hauskaa Joulua!“

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase